Beton maken

Er zijn doe-het-zelvers die beton zelf kunnen maken. Maar er is toch enige vakkennis nodig om goed beton te maken voor een mooi eindresultaat. Zo moet u in het bezit zijn van de juiste gereedschappen en moet u secuur de handelingen uitvoeren. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring met het maken van beton en komen altijd tot een goed eindproduct.

Stappen bij het maken van beton

Bij het maken van beton wordt er als eerste stap de bestanddelen bepaald in de juiste verhoudingen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van vaste typesamenstellingen, dit zijn samenstellingen waarvan de eigenschappen goed gekend zijn. De samenstelling bestaat uit cement, zand, grind en water. Wanneer de juiste hoeveelheden bepaald zijn, kan het mengen van het betonmengsel beginnen. Stuk voor stuk worden de bestanddelen toegevoegd en wordt het enkele minuten gemengd. Beton is een pasta die in de juiste vorm gehouden moet worden.

Bekisting

Vanwege de zwaarte van beton en de daarmee samenhangende grote krachten is een versterkte bekisting nodig. Bekisting is een tijdelijk aangebrachte mal of contravorm waarin beton wordt gestort. Dan wordt het tijd om te verdichten. Verdichten is een handeling die er voor zorgt dat het beton de uiteindelijke gewenste sterkte en kwaliteit behaald. Ten slotte worden er methodes toegepast om het beton te beschermen tegen uitdroging, vorst, oververhitting en ontmenging. Als dit alles zorgvuldig is uitgevoerd heeft u een prachtig eindresultaat en kunt u jarenlang genieten van uw betonproduct.

Heel Nederland

Beton-ploeg levert het beton door heel Nederland, we zitten altijd bij u in de buurt. We leveren een effectieve en snelle service en u bent verzekerd van een optimaal eindresultaat. We bieden uiteraard ook een uitstekende garantie op uw betonproduct. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen, of vraag nu gratis een vrijblijvende offerte aan!