Bedrijfskleding en werkschoenen

Bedrijfskleding kan een bepaald image uitstralen, herkenbaarheid vergroten en voor veiligere werkomstandigheden zorgen. Een bedrijf kan ervoor kiezen om bedrijfskleding te laten dragen, bij veiligheidskleding is het vaak zo dat werknemers wettelijk verplicht zijn om veiligheidskleding te dragen. Goede bedrijfskleding werkt in het voordeel van het bedrijf, de werknemer en de klant.

Functie

Bedrijfskleding, ook wel werkkleding genoemd, is bij sommige beroepen een vereiste. Of u nou op kantoor zit of de straten maakt. Wel zit er een groot verschil in de soort bedrijfskleding die wordt gebruikt. Op kantoor is het doel van bedrijfskleding vooral dat het bedrijf een professioneel image behoudt. Bij beroepen waar wordt gewerkt met zwaar materieel is een goede beschermlaag tussen de arbeider en de buitenwereld vaak onmisbaar.

Image

Bedrijfskleding kan worden gebruikt om een bepaald image uit te stralen, bij juristen bijvoorbeeld is het gebruikelijk om in een strak pak naar werk te gaan om zo een zakelijk image uit te stralen. Ook in de supermarkt wordt door werknemers bedrijfskleding gedragen, ze hebben hier meerdere redenen voor. De bedrijfskleding scheidt de werknemers van de klanten, het maakt ze herkenbaar. Zo kunnen gemakkelijk werknemers vinden als ze een vraag hebben. Naast herkenbaarheid straalt het een stukje professionaliteit uit. De werknemers zijn passend gekleed, dragen het bedrijfslogo en misschien zelfs een naamkaartje.

Veiligheid

Veiligheidsschoenen zijn een deel van veiligheidskleding, het beschermt u tegen het gevaar om u heen. Bij veel gevaarlijke beroepen bent u verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Als u dit niet doet kunnen u en het bedrijf waar u voor werkt grote problemen krijgen bij een inspectie. Het is bij risicovolle beroepen namelijk een wettelijke verplichting om veiligheidsschoenen te dragen. Als door de inspectie wordt vastgesteld dat er onvoldoende wordt gelet op veiligheid, kan het bedrijf een boete krijgen. Ook kan het gebeuren dat het werk wordt stilgelegd totdat er aan de veiligheidseisen is voldaan. Zorg er dus voor dat alle werknemers voorzien zijn van goede veiligheidsschoenen van bijvoorbeeld Engelbert-Strauss. Dit is een vooraanstaand merk als het gaat om bedrijfskleding en veiligheidskleding op de werkvloer.